MASTERBATCHES

 

Wat masterbaches zijn en wat een masterbatch doet voor uw product, hoeven we u niet te vertellen. U werkt zelf in de kunststofverwerkende industrie en kent het belang van masterbatches als grondstof. U weet wat kleur en additieven voor uw product betekenen.

Het enige wat u wilt weten: wie zit er achter de ontwikkeling en productie van unieke masterbatches in Gemert? Wie is UniQue Qolors?

 

UniQue Qolors: meer dan 25 jaar expertise

 

Het bedrijf is opgericht door Tim van Schijndel, die als jonge ondernemer in Henry van Tilburg de ideale leermeester vond. De jarenlange expertise van Henry in masterbatches en het ondernemerschap van Tim bleken een perfecte combinatie te zijn. We groeiden al snel. Intussen ontwikkelen en produceren wij met een team van professionals unieke masterbatches voor een toenemende groep klanten in de kunststofverwerkende industrie. Dat doen we voor klanten in binnen- en buitenland, waaronder de USA, waar de eisen zo mogelijk nog strenger zijn dan in ons land.

Wat voor masterbatches maken wij?

 

Onze masterbatches zijn uiteraard verkrijgbaar in de standaard kleursystemen, zoals RAL, Pantone en NCS. In de praktijk heeft u echter vaak specifieke wensen aan kleur of kwaliteit. Wellicht heeft u dan een combibatch nodig. Color masterbatch met UV en/of antistaticum bijvoorbeeld. Of met speciale effecten, zoals metallic, glitter, satijn of fluoriserend.

Juist daar, in het ontwikkelen van die unieke masterbatches – of additieven masterbatches – zit onze expertise.

Binnen twee weken uw eigen unieke masterbatch

 

Tussen definitieve order en aflevering van uw unieke masterbatches zit standaard maximaal twee weken. Daar gaat uiteraard wel een traject aan vooraf. Dat begint met een gesprek over de eisen. Want het maakt voor de samenstelling van uw masterbatch bijvoorbeeld nogal verschil uit of uw product via spuitgieten, blow moulding of extrusie tot stand komt.

Op basis van het ‘programma van eisen’ ontwikkelen wij in ons laboratorium een halve kilo proefproduct, inclusief een spuitproefplaatje. Bij akkoord gaat uw unieke batch vervolgens in productie.

Hoe ontwikkelen wij unieke masterbatches?

 

Dat is een complex en minutieus proces dat in ons laboratorium plaatsvindt. Daar hebben we geavanceerde kleurmeetsystemen en simuleren wij via twee verwarmde walsen uw eindproduct. Zie ook de pagina over de productie van masterbatches.