CMF

Color - Material - Finish

CMF Design Service

Waarom wij als masterbatchproducent CMF design service aanbieden heeft te maken met een duidelijke trend die we zien. We worden vaak “on-to-go” meegenomen in esthetische keuzes van kleur tot reflectie tot zichtbare vezels in het materiaal. Vaak zijn deze keuzes niet duidelijk gedefinieerd of worden pas later in het proces overwogen en dat terwijl het basismateriaal daarvoor niet geschikt blijkt te zijn. De kleur wordt bijvoorbeeld compleet anders op het moment dat er een additief of effect aan toe wordt gevoegd. 

Wanneer er strategisch en eerder in het proces wordt nagedacht over materiaal, kleur en afwerking kan dit de communicatie en samenwerking tussen ontwerpteams en producenten stroomlijnen. Dit kan resulteren in een efficiënter ontwerpproces en meer consistente resultaten. 

"Innovatiekansen vanuit het perspectief van CMF kunnen worden benut om concurrentievoordelen zoals lagere kosten, kortere cycli, snellere updates en circulaire doelstellingen te behalen."

Focus op materiaal

Wanneer het op product development aankomt –  of het nu gaat om halffabricaten of een compleet product – is materiaalkeuze een cruciale schakel die vroeg in het ontwerpproces meegenomen moet worden. Materiaalkeuze heeft invloed op ieder aspect van het product. 

“Material first design” onderstreept het belang van een vroegtijdige en nauwe samenwerking tussen ontwerpers, materiaal- & kleurspecialisten om producten te creëren die zowel functioneel, wettelijk als esthetisch in lijn zijn met de beoogde doelen. Het zorgt voor een holistische benadering van productontwerp, waarbij materiaalkeuze een centrale rol speelt in het creëren van innovatieve en duurzame oplossingen.

De polymeerindustrie wordt steeds meer interdisciplinair, de samenwerkingen tussen materiaalwetenschappers, ingenieurs en designers worden essentieel.

Kleur ontwikkeling

Om de juiste kleur te bereiken moeten verschillende factoren in overweging worden genomen. Allereerst is het belangrijk om het gewenste eindresultaat nauwkeurig te specificeren inclusief de tint, helderheid, reflectie en eventuele speciale eigenschappen die aan de kleur moeten worden toegevoegd. Vervolgens wordt het basismateriaal geanalyseerd om de huidige kleur en samenstelling te begrijpen.

In het laboratorium controleren en valideren we de kleurconsistentie en kwaliteit van de masterbatch. Hierbij worden geavanceerde kleurmetingen, spectrofotometrie en andere technieken gebruikt om ervoor te zorgen dat de kleur consistent is in verschillende productiebatches.

Unique Qolors branded visual Masterbatches Bol gradient
Unique Qolors branded visual Masterbatches Bol gradient

Rethink polymers

We zijn materiaal- en kleurspecialisten in alles wat polymeer gerelateerd is. Onze belofte is een oplossing voor iedere polymeer. We onderzoeken, ondervinden en adviseren u op het gebied van plastics. Van circulaire oplossingen tot materiaal dat vraagt om bijzondere eigenschappen. We waarderen recyclingstromen op om zo tot innovatieve oplossingen te komen. 

Het Laboratorium is een grote R&D zwemvijver. Basismaterialen, pigmenten en additieven worden samengevoegd tot gewenste samenstellingen. We stemmen af op functionele, financiële en esthetische behoefte. De circulaire verantwoordelijkheid start aan het begin van de kunststofketen, met de juiste kennis in-house creëren wij bewustwording van circulaire oplossingen.

CMF design whitepaper

Bedrijfsnaam(Vereist)
Naam