LABORATORIUM

 

In ons eigen laboratorium ontwikkelen wij color masterbatches, additieven masterbatches en compounds. De input kan op drie manieren tot stand komen:

  •  1. Op basis van specificaties die u ons aanlevert

    U weet al precies aan welke eisen een masterbatch moet voldoen en kent de waarden die daar onder liggen.  (color request)

  • 2. Op basis van specificaties die wij samen opstellen

    U kent globaal de specificaties waaraan uw product moet voldoen, maar kent nog niet de onderliggende waarden voor de masterbatches.

  • 3. Op basis van een bestaande staal

    In dit geval karakteriseren wij de kleur en eigenschappen van het sample en ontwikkelen wij een identieke masterbatch.

Elke masterbatch heeft unieke waardes

 

De samenstelling van een masterbatch hangt van veel factoren af: de gewenste kleur uiteraard, maar ook het proces waarin de batch wordt gebruikt (spuitgieten, blow moulding, extrusie, enz.), waarvoor het eindproduct wordt gebruikt, in welke omgeving, hoe intensief, enz.

U wilt niet alleen de kleurwaarde weten van uw masterbatch, maar ook al de andere waardes & eigenschappen die essentieel zijn voor de kwaliteit, uitstraling en verwerking van het eindproduct, zoals de MFI, het vochtgehalte, impact, kristallisatiepunt. Al die waardes kunnen wij in ons laboratorium meten.

Elke masterbatch heeft zijn eigen formulieren

 

Tijdens het ontwikkelen en produceren van masterbatches verzamelen wij veel data in het lab. Al die data vermelden wij in formulieren, die u bij iedere order mee krijgt. Standaard zijn dat het Technical Data Sheet, het Material Data Sheet en het Certificate of Analysis.

Soms zijn extra formulieren nodig, bijvoorbeeld als het eindproduct gegarandeerd voedselcontactgeschikt moet zijn, leveren wij ook deze formulieren uiteraard mee.