Laboratorium

Analyseren, karakteriseren, controleren

Laboratorium

In ons eigen laboratorium ontwikkelen wij color masterbatches, additieven masterbatches en compounds. De input kan op drie manieren tot stand komen:

U weet al precies aan welke eisen een masterbatch moet voldoen en kent de waarden die daar onder liggen.  (color request)

U kent globaal de specificaties waaraan uw product moet voldoen, maar kent nog niet de onderliggende waarden voor de masterbatches.

In dit geval karakteriseren wij de kleur en eigenschappen van het sample en ontwikkelen wij een identieke masterbatch.

Unique Qolors branded visual Masterbatches cube

Elke masterbatch heeft unieke waardes

Een van onze kwaliteiten is dat we een relatief nieuw bedrijf zijn. Unique Qolors is in 2018 opgericht, weliswaar met meer dan 30 jaar ervaring in de kunststofverwerkende industrie; ervaring in masterbatches, compounds & procestechnieken. De machines bestaan uit – Coperion, Berstorff, Theysohn, Collin. In totaal 15 extruders waarvan 5 enkelschroevers en 10 dubbelschroevers. Met een gemiddelde output van 1250 kg per uur.

Elke masterbatch heeft zijn eigen data sheet

Tijdens het ontwikkelen en produceren van masterbatches verzamelen wij veel data in het lab. Al die data vermelden wij in formulieren, die u bij iedere order mee krijgt. Standaard zijn dat het Technical Data Sheet, het Material Data Sheet en het Certificate of Analysis.

Soms zijn extra formulieren nodig, bijvoorbeeld als het eindproduct gegarandeerd voedselcontactgeschikt moet zijn, leveren wij ook deze formulieren uiteraard mee.

Unique Qolors branded visual Masterbatches Bol gradient