Masterbatch

Color & additieven masterbatches

Uw eigen unieke masterbatch

Aan het ontwikkelen van uw eigen unieke masterbatch gaat een traject vooraf. Dit begint met een gesprek over de voorwaarden waaraan uw masterbatch dient te voldoen. Denkt u hierbij aan de gewenste kleur,  licht- en weerechtheid, voedselcontactgeschiktheid maar ook informatie over de toepassing en basispolymeer zijn van belang. De toepassing en de basispolymeer zijn onder andere bepalend voor de pigmenten die wij kunnen inzetten.

Wanneer we alle voorwaarden duidelijk in kaart hebben gebracht , gaan we aan de slag met de ontwikkeling van uw  gewenste kleur. Bij deze ontwikkeling hoort ook de productie van een testbatch van 500 gram en een proefplaatje. Na uw goedkeuring van deze testbatch en het proefplaatje gaat uw unieke masterbatch in productie. 

Unique Qolors branded visual Masterbatches cube
Unique Qolors branded visual Masterbatches Bol 1

Wat voor masterbatches maken wij?

Onze masterbatches zijn uiteraard verkrijgbaar in de standaard kleursystemen, zoals RAL, Pantone en NCS. In de praktijk heeft u echter vaak specifieke wensen aan kleur of kwaliteit. Wellicht heeft u dan een combibatch nodig. Color masterbatch met UV en/of antistaticum bijvoorbeeld. Of met speciale effecten, zoals metallic, glitter, satijn of fluoriserend.

Juist daar, in het ontwikkelen van die unieke masterbatches – of additieven masterbatches – zit onze expertise.

Hoe ontwikkelen wij unieke masterbatches?

Dat is een complex en minutieus proces dat in ons laboratorium plaatsvindt. Daar hebben we geavanceerde labapparatuur & kleuren meetsystemen en simuleren wij via twee verwarmde walsen uw eindproduct. Zie ook de pagina over de productie.
Unique Qolors branded visual Masterbatches Bol 1