Duurzaamheid

Bijdragen aan bewustwording

Onze bijdragen

Duurzaamheid, iets waar we als samenleving allemaal aan kunnen bijdragen. Duurzaamheid is een breed begrip. Bedrijven hebben hierin een grotere verantwoordelijkheid, maar in de praktijk is duurzaamheid vaak geen doel op zich. Wat wel een doel is, is de bewustwording.

Unique Qolors draagt bij aan deze bewustwording. Afhankelijk van het product denken we graag na over welke duurzame oplossingen, van ontwikkeling tot aan het materiaalgebruik, we kunnen bieden. Welke processen zetten we in? Hoe produceren we? Welke materialen gebruiken we in onze kunststofproducten?
Unique Qolors branded visual Masterbatches cube
Unique Qolors branded visual Masterbatches Bol gradient

Recycling & circulariteit

Voor sommige toepassingen en producten kan er gerecycled materiaal worden gebruikt, wij kunnen dit materiaal karakteriseren en optimaliseren.
Het gerecycled materiaal is al vaker belast, maar door dit te karakteriseren en optimaliseren zorgen we ervoor dat het materiaal vrijwel niet afwijkt van
Virgin materiaal.

Door gerecycled materiaal in te zetten dragen we bij aan een closed-loop systeem. Een systeem wat hergebruik stimuleert en daardoor bedraagt aan een duurzamere samenleving.

Biopolymeren

Biopolymeren zijn afkomstig uit biologische grondstoffen. Zoals plantaardige oliën, suikerruit, mais en aardappelen. In tegenstelling tot traditionele polymeren, die vaak worden gemaakt van aardolie, produceren biopolymeren minder CO2-uitstoot. Afhankelijk van de biopolymeer en de omstandigheden zijn biopolymeren zelfs afbreekbaar. 

 

Unique Qolors branded visual Masterbatches Bol 1